Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvaltalainen aikakauslehti saa prinssi Williamille tarkoitettuja yhteydenottoja – "Edes englantilaiset eivät osaa googlata"

Yhdysvalloissa Prince William Living -nimisen aikakauslehden tehtävänä on kertoa Virginian Prince Williamin piirikunnan paikallisyhteisöä koskevista asioista, kuten tapahtumista ja onnettomuuksista. Viime päivinä lehden toimitukseen on kuitenkin tullut yhteydenottoja eri puolilta maailmaa: Intiasta, Bhutanista, Japanista, Egyptistä sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikasta.

Syynä on se, että kun ihmiset googlaavat "contact Prince William" eli etsivät keinoja ottaa yhteyttä brittiprinssi Williamiin, hakutuloksissa tulee esiin – kuninkaallisen hovin virallisen sivuston lisäksi – Prince William Livingin toimituksen verkkosivu ja yhteystiedot. Kaikki eivät selvästikään tarkastele Google-tuloksiaan kovin tarkkaan, sillä toimitukseen on tullut päivittäin kymmeniä puheluita ja sähköposteja, joissa muun muassa pahoitellaan kuningatar Elisabetin kuolemaa, runoillaan ja pyydetään erilaisia palveluksia, jopa töitä.

Kustantaja Rebecca Barnes kertoi lauantaina uutistoimisto AFP:lle, että "edes englantilaiset eivät osaa googlata". Yhteydenottoja siis tulee myös prinssin omasta kotimaasta.

Barnesin mukaan eräs teinityttö kertoi viestissään olevansa kuninkaallisten suuri fani ja toivovansa kutsua kuningattaren hautajaisiin. Toinen viestittäjä puolestaan tarjoutui töihin kuninkaallisille vaikkapa taloudenhoitajaksi sillä perusteella, että hän on "erittäin siisti ihminen".

Prince Williamin piirikunta on huomattavasti nykyistä kruununprinssiä iäkkäämpi. Vuonna 1731 perustettu piirikunta on nimetty Cumberlandin herttuan, kuningas Yrjö II:n kolmannen pojan mukaan.

Sekaannuksia on sattunut ennenkin, Barnesin mukaan yleensä silloin, kun kuninkaallinen perhe on jostain syystä esillä uutisissa. Hän ei ole enää pitkään aikaan yrittänytkään vastata kaikkiin viesteihin, mutta jokin aika sitten hän ei voinut vastustaa kiusausta. Eräs mies kysyi viestissään, voisiko hän olla seuraava Englannin kuningas.

– Kuka minä olen häntä estämään? Vastasin hänelle ja pyysin häntä lähettämään hakemuksen, Barnes sanoi AFP:lle.