Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle ja HS: Oikeus kielsi hoitajajärjestöjä aloittamasta lakkoa teho-osastoilla

Helsingin käräjäoikeus on kieltänyt väliaikaisella päätöksellä hoitajajärjestöjä Tehyä ja Superia aloittamasta lakkoa teho-osastoilla, uutisoivat Yle ja Helsingin Sanomat.

Lakon oli määrä alkaa Varsinais-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiireissä porrastetusti lähiviikkoina. Tiistaina uutisoitiin arvioita siitä, että teho-osastojen lakot olisivat merkittävä uhka potilaille. Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) teho-osaston palvelulinjan johtaja Stepani Bendel kommentoi tuolloin STT:lle, että kaikkia potilaita ei voitaisi siirtää muihin sairaaloihin, ja hoidon taso voisi laskea merkittävästi.

– Jos yliopistosairaalan teho-osasto laitetaan kiinni, se tulee olemaan katastrofi. On hyvin todennäköistä, että potilaita menehtyy tai vammautuu, Bendel totesi tiistaina.

Kaikkia lakkouhan alla olevia teho-osastopotilaita ei voida välttämättä siirtää muihin sairaaloihin – "Se tulee olemaan katastrofi"

Ensimmäisen lakon oli määrä alkaa Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä maanantaina. Toinen olisi ollut odotettavissa ensi viikolla Varsinais-Suomessa ja kolmas kahden viikon päästä Oulun yliopistollisessa keskussairaalassa.

Työnantajien KT haluaisi pysyväksi lainsäädännön, jolla työtaisteluja voidaan rajoittaa henkeä ja terveyttä uhkaavissa tilanteissa – eduskunta saa pikavauhdilla valmistellun potilasturvallisuuslain ruodittavakseen