Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-ikäinen mies sopi tapaamisen Seksitreffit-sivustolla ja joutui ryöstetyksi, epäilee poliisi

Helsingin ja Itä-Uudenmaan poliisilaitokset tutkivat rikosvyyhtiä, jossa seuranhakusivuston kautta sovitut treffit ovat päättyneet ryöstöihin.

Poliisin tiedotteessa kerrotaan, että Helsingin poliisilaitoksen nuorisoryhmä tutkii epäiltyä törkeää ryöstöä, jossa ryhmän alaikäisiä epäillään houkutelleen Seksitreffit.fi-sivustolla keski-ikäisen miehen tapaamiseen.

– Kun asianomistaja saapui paikalle, epäillyt kohdistivat häneen väkivaltaa ja uhkasivat machete-veitsellä. Epäilemme, että he anastivat mieheltä rahaa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss poliisin tiedotteessa.

Törkeästä ryöstöstä epäiltynä on vangittuna yksi alaikäinen poika. Lisäksi poliisi epäilee teosta kolmea muuta poikaa ja yhtä tyttöä.

Kolme kyseisen ryhmän nuorista ovat samoja kuin Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella Järvenpäässä sattuneessa tapauksessa.

– Epäilemme, että tyttö ja yksi pojista järjestivät kohtaamisen uhrin kanssa. Kolme muuta poikaa osallistuvat itse ryöstöön, Forss kertoo.

Poliisin tiedotteen mukaan Itä-Uudenmaan tapauksessa epäillyt nuoret loivat väärennetyn käyttäjätilin, jonka avulla uhreihin saatiin kontakti.

– Sen jälkeen yhteydenpito on jatkunut joko puhelimitse tai sähköpostin välityksellä, kertoo rikoskomisario Sampsa Aukio.

Kuulusteluissa on ilmennyt, että vastaavanlaisia tapauksia olisi Helsingin sekä Itä-Uudenmaan poliisilaitosten alueella useampia, mutta toistaiseksi poliisille ei ole tehty enempää ilmoituksia.

Poliisi pyytää tämänkaltaisten tekojen uhriksi joutuneita ottamaan yhteyttä poliisiin joko tekemällä rikosilmoituksen tai ilmoittautumalla sähköpostitse Helsingin alueella tapahtuneissa tilanteissa osoitteeseen nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi ja Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella tapahtuneissa tilanteissa osoitteeseen nuortentutkinta.ita-uusimaa@poliisi.fi.