Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirgisian presidentti antoi Putinin odottaa itseään

Venäjän presidentti Vladimir Putin on tunnettu tavastaan myöhästellä tapaamisistaan muun muassa muiden valtioiden johtajien ja edustajien kanssa.

Hän joutui kuitenkin tunnetusti odottamaan Turkin kollegaansa Recep Tayyip Erdoğania heinäkuussa presidenttien tapaamisessa lähes minuutin ajan. Turkin presidentin arvioidaan kostaneen vastaavan tempun, jonka Putin teki hänelle Moskovassa vuonna 2020.

Kirgisian presidentti Sadyr Žaparov on mahdollisesti ottanut mallia Erdoğanilta, kun hän saapui torstaina tapaamiseen Putinin kanssa rahtusen verran myöhässä.

Venäjän valtio-omisteisen uutistoimisto RIAn Kremlin pooli julkaisi muun muassa Twitteriin videon, jossa Putin odottelee Žaparovia noin puolen minuutin ajan kameroiden edessä. Täysin toimetonna hänen ei tarvinnut olla, sillä hänen kuvattiin laskevan käsistään paperilappuja pöydälle.

Presidentit tapasivat Shanghain yhteistyöjärjestön huippukokouksessa Uzbekistanin Samarkandissa. RIAn mukaan presidentit käsittelivät Kirgisian ja Tadzikistanin välisiä jännitteitä. Maiden rajavartiostot ovat tulittaneet toisiaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Tadzikistanin mukaan yksi rajavartija on kuollut ja kaksi haavoittunut.