Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingissä järjestetään muistojumalanpalvelus kuningatar Elisabetin kunniaksi

Britannian edesmenneen hallitsijan, kuningatar Elisabetin kunniaksi järjestetään tänään muistojumalanpalvelus Helsingissä.

Muistojumalanpalveluksen järjestää Suomen anglikaaninen kirkko yhdessä Britannian suurlähetystön kanssa. Jumalanpalvelus pidetään Helsingin tuomiokirkossa illalla kello 19, ja se on kaikille avoin.

Suomen anglikaaninen kirkko alkoi myös pitää lauantaina tilaisuuksissaan esillä surunvalittelukirjaa kuningattaren muistoksi.

Elisabet haudataan maanantaina

Kuningatar Elisabet kuoli viime viikon torstaina Skotlannissa. Hänet haudataan maanantaina Lontoon Westminster Abbeyssa.

Britannian hallitsijan kuollessa vaihtuu myös anglikaanisen kirkon johtohenkilö. Ylimmäksi laillisuusvalvojaksi kutsuttu tehtävä periytyy Elisabetilta hänen pojalleen, kuningas Charlesille.

Asema on perua 1500-luvulta, kun uskonpuhdistuksessa Englannin kuningas Henrik VIII irrotti maansa kirkon paavin alaisuudesta. Samalla hän nimesi itsensä Englannin kirkon johtajaksi, mutta sittemmin titteli on muutettu.