Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sanna Marin joutui taas selittämään menojaan Helsingin yössä

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on joutunut jälleen selittämään yöllisiä menojaan liittyen elokuiseen juhlintaan julkkisten kanssa Helsingissä.

Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen teki Marinille kirjallisen kysymyksen, johon pääministerin oli vastattava.

Antikainen halusi muun muassa tietää, käyttikö Marin virka-autoaan tai muuta veronmaksajien kustantamaa kuljetusta 5.–7. elokuuta joko kulkiessaan itse tai kuljettaessaan seurueeseensa kuuluneita juhlapaikasta toiseen.

Antikainen tiedusteli myös, oliko Marin kutsunut virka-asuntoonsa Kesärantaan juhlimaan henkilöitä, joista ei oltu tehty turvaselvitystä.

Viime keskiviikolle päivätyssä vastauksessaan Marin toteaa, ettei käyttänyt viikonloppuna 5.–7. elokuuta valtioneuvoston pääministerin virka-autoa, valtioneuvoston sopimuskuljetuspalvelua tai valtioneuvoston kustantamia takseja vapaa-ajan liikkumiseensa.

Kesäranta-kysymykseen pääministeri vastasi, että "Kesärannassa voi järjestää yksityisiä tilaisuuksia valtioneuvoston kanslian ohjeen mukaisesti ja näin on toimittu. Turvallisuusjärjestelyt ovat olleet normaalilla tavalla läsnä".

Antikainen jätti kirjallisen kysymyksensä 23. elokuuta. Vastaus kirjalliseen kysymykseen annetaan 21 päivän kuluessa siitä, kun kysymys on toimitettu valtioneuvostolle. Marin vastasi 14. syyskuuta.

Juttua täydennetty kello 20.33 lisäämällä viimeinen kappale.