Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla pientä vilkastumista yön aikana – Vaalimaalla jonoon kertyi joitain kymmeniä autoja tavallista enemmän

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla maahan saapuva rajaliikenne on viime yön aikana hieman vilkastunut, kertoo Kaakkois-Suomen rajavartiosto.

Yleisjohtaja Taneli Repo sanoo STT:lle, että siinä missä Vaalimaan rajanylityspaikalla on yöaikaan jonossa yleensä korkeintaan pari autoa, viime yön aikana jonoon kertyi arviolta joitain kymmeniä autoja.

– Mitä tuossa katselin kamerasta, aamulla jono oli noin 100–150 metriä, se on vielä hyvinkin normaali, Repo kertoi aamukymmenen aikoihin.

Hieman poikkeavaa on hänen mukaansa kuitenkin se, että tämän mittainen jono on kertynyt niin aikaisin.

Tietoa tämän vuorokauden puolella rajan ylittäneiden määrästä ei toistaiseksi ole saatavilla.

Venäjän presidentti Vladimir Putin määräsi maahan eilen osittaisen liikekannallepanon.

Suomi valmistelee kansallista ratkaisua, jonka ensisijaisena tavoitteena on vähentää radikaalisti turistiliikennettä Venäjältä, kertoi ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) eilen New Yorkissa.

– Suomi ei halua olla sellainen maa, joka on kauttakulkumaa myöskään muiden maiden myöntämille Schengen-viisumeille. Tämän liikenteen haluamme nyt saada kuriin, Haavisto sanoi.

Väärennettyjä papereita ei ole havaittu

Kaakkois-Suomen rajanylityksissä ei Revon mukaan viimeisen vuorokauden aikana ole havaittu mitään poikkeuksellista, esimerkiksi yrityksiä ylittää raja väärennetyillä papereilla.

Pääasiassa maahantulijat ovat olleet liikkeellä henkilöautolla, Repo sanoo. Hänellä ei ole tarkempia tietoja esimerkiksi matkaseurueiden koosta.

Eilisen aikana maahantulijoita oli Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla yhteensä 8 755. Viikkoa aiemmin maahantulijoita oli vuorokauden aikana 7 000.

Rajavartioston mukaan keskiviikon maahantulijoiden määrä ei kuitenkaan poikkea viime viikkojen yleisestä tasosta. Vilkkaimpina päivinä rajanylittäjien määrä on noussut noin 10 000:een, rajavartioston viestinnästä kerrotaan.

Revon mukaan rajaliikenteen kehittymistä on tällä hetkellä vaikea ennustaa. Rajatarkastushenkilöstöä on varauduttu lisäämään sen varalta, että liikennemäärät lähtisivät merkittävään kasvuun.

– Seuraamme tilannetta hyvin aktiivisesti, Repo sanoo.