Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Donetskin kuvernööri: "Ydinaseiden käyttäminen syöksisi Venäjän pimeyteen ennen kuin he toimisivat"

Todennäköisyys sille, että Venäjä käyttää ydinaseita Ukrainan joukkoja vastaan kasvaa, kun presidentti Vladimir Putin julistaa miehitetyt alueet osaksi Venäjää, arvioi Donetskin kuvernööri Pavlo Kyrylenko Sky Newsin haastattelussa.

– Meidän on oltava valmiita ja Venäjän on ymmärrettävä, että sellainen askel syöksisi heidät pimeyteen ennen kuin he edes toimisivat, Kyrylenko varoittaa.

Länsimaat ovat varoittaneet Venäjää ydinaseiden käyttämisestä. Yhdysvaltain hallinto on kertonut olleensa suorassa yhteydessä Kremliin varoittaakseen niistä seurauksista, joita ydinaseiden käyttämisellä olisi. Julkisuuteen näitä toimenpiteitä ei ole kerrottu, mutta asiantuntijat ovat arvioineet lännen vastaavan sotilaallisesti konventionaalisin asein tehtävillä iskuilla.

Kyrylenko lähetti haastattelussa viestin liikekannallepanon alaisille venäläisille.

– Tulkaa Ukrainaan, niin te joko kuolette, palaatte haavoittuneina tai jäätte vangeiksi. Voitte myös pysyä Venäjällä ja nousta Putinin hallintoa vastaan.

Venäjä on järjestänyt valekansanäänestykset Ukrainan Donetskin, Luhanskin, Hersonin ja Zaporizhzhian alueilla Venäjään liittymisestä, kuten se teki miehitetyllä Krimin niemimaalla vuonna 2014. Venäjän valtiolliset tiedotusvälineet ovat jo kertoneet äänestystulosten olevan liki yksimielisesti Venäjään liittymisen kannalla.

Länsimaat ovat ilmoittaneet tuomitsevansa kansanäänestykset ja jättävänsä tunnustamatta niitä. Myös äänestysten järjestäjiä kohtaan kaavaillaan sanktioita.