Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Aggressiivinen mies pahoinpiteli naisen kuoliaaksi vanhustalossa – työntekijän syyte hylättiin

Varsinais-Suomen käräjäoikeus hylkäsi vanhustalon palveluvastaavan syytteen kuolemantuottamuksesta, kirjoittaa Ilta-Sanomat.

Syyttäjän mukaan vanhustalon palveluvastaava laiminlöi aggressiiviseksi tiedetyn asukkaan valvonnan, mikä johti väkivaltaisuuksiin ja toisen asukkaan kuolemaan.

Myös Uutissuomalainen uutisoi tapauksesta syyskuun alkupuolella. Väkivaltaisuus tapahtui tammikuussa 2019 varsinaissuomalaisessa palveluyksikössä, joka on tarkoitettu vanhusten vaativaan ja tehostettuun sekä sotainvalidien laitoshoitoon. Miesasukas oli saapunut yksikköön marraskuussa 2018 ja IS:n tietojen mukaan hän käyttäytyi useasti aggressiivisesti muita asukkaita kohtaan.

Syyttäjän mukaan henkilökunnalle ei annettu tarkkoja ohjeita miehen kokoaikaisesta valvonnasta ja palveluvastaava laiminlöi miehen hoitosuunnitelman. Tämä johti siihen, että muistisairaudesta kärsinyt nainen meni miehen huoneeseen. Mies pahoinpiteli naista, joka kuoli reilua viikkoa myöhemmin aivoverenvuotojen takia.

Oikeuden mukaan työntekijä ei kuitenkaan laiminlyönyt miesasukkaan valvontavastuuta eikä hoitosuunnitelman tekemistä. Siten hän ei oikeuden mukaan ollut vastuussa vanhuksen kuolemastakaan, ja syyte hylättiin.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden perjantaina antama tuomio ei ole lainvoimainen.