Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Georgian rajalla napattu 180 Venäjältä sotaa pakenevaa miestä – lähetetään Ukrainaan

Georgian rajalla on napattu 180 Venäjältä sotaa pakenevaa miestä. Miehille on annettu ”kutsu” eli määräys sotaan Ukrainaan. Asiasta kertoivat ainakin Tass ja RBK.

Miehiä on otettu kiinni rajajonosta kun he ovat pyrkineet poistumaan maasta. Sotaan määrätyt ovat venäläislähteiden mukaan eri puolilta Venäjää.

Venäjä on asettanut liikkuvia kutsuntatoimistoja Georgian ja Suomen rajalle ja suunnitelmissa on vastaavia muillekin rajoille. Ilmeisesti Suomen rajan kutsuntatoimisto on päättynyt tai päättämässä toimintansa, koska Suomi tiukensi omia rajanylitysehtojaan.

Syyskuun 21. päivän jälkeisissä sotaa vastustavissa mielenilmauksissa kiinni otetuille annettiin myös määräyksiä sotaan. Määräyksiä annettiin myös niille, jotka eivät olleet "kutsuntalistoilla". Sittemmin Venäjä vakuutti, että aiheettomat "kutsut" perutaan.

Georgian rajalta sotaan määrätyt kuuluvat venäläisviranomaisten mukaan "kutsuntalistoille" ja Venäjän mukaan se ei estä muiden poistumista maasta.

Venäjä on ilmoittanut, että sotaan ei "kutsuta" naisia. Viranomaiset ovat ilmoittaneet myös, että "kutsuntalistoilla" oleville ei enää myönnetä ulkomaan passeja.