Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläiskuvernööri: Presidentti Putinin määräämä osittainen liikekannallepano valmis Novisibirskin osalta

Siperiassa sijaitsevan Novosibirskin alueen kuvernööri Andrei Tranikov on ilmoittanut, että alueen liikekannallepano on suoritettu, kuten Venäjän presidentti Vladimir Putin on määrännyt.

Kuvernööri on ilmoittanut, että Novosibirskin alueen osittaisen liikekannallepanon ensimmäinen vaihe on valmiina.

– Kiitän kaikkien kuntien johtajia vastuullisesta suhtautumisesta valtion tehtävän täyttämiseen, Tranikov sanoi.

Seuraavaksi Novosibirsk valitsee yksiköiden esikunnan ja hoitaa ja ”tiettyjen niukkojen sotilaallisten erikoisalojen valinnan”.

Kuvernööri on vedonnut myös tässä vaiheessa piirien ja kaupunkien johtajiin, että saa seuraavan vaiheen täytettyä vauhdilla.

Venäjällä on ollut kaaos presidentti Putinin ilmoitettua 21. syyskuuta osittaisesta liikekannallepanosta.

Liikekannallepanoa on vastustettu ja mielenilmauksissa on pidätetty ihmisiä ja annettu miehille määräyksiä sotaan. Myöhemmin on selvinnyt, ettei osa näistä ole ollut edes määräyslistoilla.

Maasta on paennut ainakin satoja tuhansia nuoria miehiä. Venäjä on asettanut maan rajoille liikkuvia ”kutsuntatoimistoja”, joiden avulla maa nappaa rajajonoista pakenevia kutsuntaikäisiä. Uutissuomalainen kertoi esimerkiksi Georgian rajalla napatuista miehistä täällä.