Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puolet Venäjän aasialaisalueella mobilisoiduista "kutsuttiin vahingossa" – sotilaskomissaari erotettu

Venäjän Habarovskissa on paljastunut, että jopa puolet mobilisoiduista miehistä on "kutsuttu" vahingossa. Habarovskin alue sijaitsee Itä-Venäjällä Aasian puolella.

Virhemobilisoinneista kertoi alueen kuvernööri Mihail Degtuarev. Kuvernööri totesi myös, että alueen sotilaskomissaari Juri Laiko on erotettu.

– Useat tuhannet miehemme saivat kutsun ja saapuivat armeijan värväystoimistoihin. Puolet heistä ei täyttänyt asevelvollisuuden valintakriteerejä ja palautimme heidät koteihinsa, kuvernööri kertoi venäläisen talouslehti Kommersantin mukaan.

– Tämä ei vaikuta millään tavalla presidentti Vladimir Putinin meille asettaman tehtävän täyttämiseen, kuvernööri vakuutti kuitenkin.

Venäjällä seurasi kaaos kun Putin ilmoitti syyskuun 21. päivänä osittaisesta liikekannallepanosta.

Sotaa vastustavissa mielenilmauksissa pidätettiin ihmisiä ja määrättiin sotaan - myöhemmin huomattiin, etteivät ollenkaan kaikki täyttäneet kriteereitä "kutsuntoihin".

Duuman puhemiehet jyrähtivät sittemmin, kuinka nopeus ei voi korvata laatua kutsunnoissa.

Venäjältä on myös paennut satoja tuhansia kutsuntaikäisiä miehiä muualle välttääkseen määräyksen sotaan Ukrainaan vastaan.

Uutissuomalainen kertoi, kuinka Georgian rajalla on napattu sotaa pakenevia miehiä jonosta ja annettu heille määräys sotaan.