Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Indonesian stadionmellakassa kuoli yli 30 lasta, nuorin vasta 3–4-vuotias taapero

Ainakin 32 lasta, joista nuorin oli vasta 3–4 vuoden ikäinen, sai surmansa Malangissa Itä-Jaavassa tapahtuneessa stadionmellakassa, kertoivat Indonesian viranomaiset maanantaina.

Yhteensä 125 ihmistä kuoli ja yli 320 loukkaantui kun katsojat rynnivät kentälle Arema FC:n ja sen verivihollisen Persebaya Surabayan ottelussa lauantaina. Poliisi ampui katsojien joukkoon kyynelkaasua, mikä lisäsi kaaosta entisestään.

Malangin poliisipäällikkö Ferli Hidayat erotettiin maanantaina, kertoi kansallisen poliisin edustaja Dedi Prasetyo.

Prasetyon mukaan tutkijat analysoivat valvontakameramateriaalia stadionin ympäriltä tunnistaakseen epäiltyjä. Maanantaina kuulusteltiin myös ottelua isännöineen Arema FC:n edustajia sekä poliiseja.

Tutkimukset jatkuvat, Amnesty vaati selvitystä kyynelkaasusta

Indonesian presidentti Joko Widodo lupasi kuolonuhrien perheille noin 3 200 euron korvauksen muutaman päivän sisällä,

Mellakan tutkimiseen valitaan myös nopeasti työryhmä, joka koostuisi muun muassa valtion virkamiehistä sekä ministeriön, jalkapallojärjestöjen ja median edustajista.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International kehotti viranomaisia tekemään nopean, perusteellisen ja riippumattoman tutkinnan poliisin kyynelkaasun käytöstä stadionilla.

Indonesian jalkapalloliitto kertoi jo aiemmin keskeyttävänsä pääsarjan ottelut viikoksi ja kieltävänsä Arema FC:ltä kotiotteluiden järjestämisen loppukauden ajaksi.

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino kutsui tapahtumia jalkapallon "pimeäksi päiväksi", mutta ei vaatinut viranomaisilta toimenpiteitä.

Fifan turvallisuussäännökset kieltävät kyynelkaasun käytön sisällä stadioneilla kaikissa tapauksissa.

Arema FC hävisi lauantaina Persebaya Surabayalle lukemin 3–2. Kyseessä oli ensimmäinen kerta yli kahteen vuosikymmeneen kun Arema hävisi veriviholliselleen, mikä osaltaan sai katsojat raivon partaalle.