Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ramzan Kadyrov sanoi teini-ikäisten poikiensa lähtevän rintamalle Ukrainaan – oli hiljattain vaatinut ydinaseiden käyttöä sodassa

Tshetshenian johtaja Ramzan Kadyrov väittää, että hänen kolme teini-ikäistä poikaansa suuntaisi pian rintamalle Ukrainaan. Asiasta kertoo muun muassa Sky News.

Kadyrov jakoi Telegram-kanavalleen videon, jossa hänen 14-, 15- ja 16-vuotiaat pojat harjoittelevat erilaisten tuliaseiden käyttöä.

– Alaikäisyyden ei pitäisi olla esteenä isänmaamme puolustajien kouluttamiselle, viestin saatetekstissä lukee.

Kadyrov kertoi poikiensa Ahkmatin, Elin ja Adamin sotilaallisen koulutuksen alkaneen lapsuudesta.

– Olen aina uskonut, että jokaisen isän päätavoite on juurruttaa poikiinsa hurskautta ja opettaa heitä suojelemaan perhettä, kansaa ja isänmaata. Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan!

Sitä Kadyrov ei kertonut, aikooko hän itse lähteä taistelemaan.

Hän vaati hiljattain pienen ydinlatauksen käyttöä Ukrainassa, kun Venäjän asevoimien joukot siellä ovat joutuneet takajalalle. Kreml toppuutteli maanantaina Kadyrovin puheita.

– Vaikeinakin aikoina tunteet pitäisi sulkea pois arvioista, Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi vastauksena tshetsheenijohtajan vaatimuksille.