Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lindén: Perhe- ja peruspalveluministeri vaihtuu torstaina

Aki Lindén (sd.) vahvistaa STT:lle mediatiedon, jonka mukaan perhe- ja peruspalveluministeri vaihtuu torstaina.

Yle kertoi aiemmin tiistaina oman tietonsa pohjalta, että Krista Kiuru (sd.) palaa perhe- ja peruspalveluministeriksi torstaina. Ylen tiedon mukaan ministerivaihdos tapahtuu torstaina valtioneuvoston istunnon yhteydessä.

Lasta odottanut Kiuru jäi tammikuun lopulla sairauslomalle ja sen jälkeen suoraan äitiyslomalle. Lindén otti ministerintehtävän hoitaakseen helmikuun alussa.

Kiurun esikoisen syntymästä kerrottiin maaliskuun puolivälissä. Kiurun on odotettu palaavan ministeriksi alkusyksyn aikana.

Poissaolonsa aikana Kiuru haki Porin kaupunginjohtajaksi. Kiuru on edennyt valinnassa viimeiselle kierrokselle kahden muun ehdokkaan kanssa. Muut ehdokkaat ovat Porin kaupunginjohtajan tämänhetkinen viransijainen Lauri Kilkku ja Salon entinen kaupunginjohtaja Lauri Inna.

Porin kaupunginvaltuuston odotetaan valitsevan uuden kaupunginjohtajan marraskuun puolivälissä. STT kysyi Lindéniltä, onko hän uudelleen käytettävissä ministeriksi, jos Kiuru valitaan Porin kaupunginjohtajaksi.

– Muusta en kommentoi, Lindén vastasi.