Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen tavaraviennin arvo kasvoi merkittävästi – kasvua erityisesti energiatuotteissa

Suomen tavaraviennin arvo kasvoi elokuussa merkittävästi verrattuna vuodentakaiseen, selviää Tullin ennakkotilastosta. Tavaroita vietiin elokuussa 6,6 miljardin euron arvosta, mikä on noin 29 prosenttia enemmän verrattuna vuoden 2021 elokuuhun.

Merkittävää kasvua nähtiin erityisesti energiatuotteiden osalta, joiden viennin arvo kohosi 62 prosenttia. Positiivista vientitulosta siivitti myös paperin ja pahvin vienti, joka nousi 32 prosenttia sekä paperimassan vienti, joka kasvoi 41 prosenttia vuoden 2021 elokuusta. Teollisuuden koneiden ja laitteiden viennin arvo nousi 16 prosenttia ja sähkökoneiden ja -laitteiden vienti 46 prosenttia.

Laskua nähtiin puutavaran viennin osalta, jonka arvo laski elokuussa 13 prosentilla. Kaikkiaan viennin arvo on noussut tammi-elokuussa neljänneksen.

Energiatuotteiden tuonti huimaa

Tavaroita tuotiin elokuussa lähes 7,9 miljardia euron edestä. Tuonti oli kiivaampaa kuin vuosi sitten, ja sen arvo nousi 37,3 prosenttia. Kasvu on linjassa koko alkuvuoden tuonnin kanssa, kun tuonnin arvo on noussut tammi-elokuussa 36,6 prosenttia.

Hurjinta kasvu on ollut energiatuotteiden tuonnin osalta. Energiatuotteiden arvo kasvoi elokuussa 112 prosenttia.

Arvonnousua nähtiin myös kuljetusvälineiden ja niiden osien, teollisuuden koneiden ja laitteiden sekä sähkökoneiden ja -laitteiden tuonnin osalta.