Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihreä eduskuntaryhmä syynää Pirkka-Pekka Peteliuksen toimintaa rahapeliyhtiön rahojen kanssa

Vihreä eduskuntaryhmä ottaa kansanedustaja Pirkka-Pekka Peteliuksen toiminnan käsittelyynsä. Ryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne toteaa tällä viikolla selvinneen, ettei Petelius ole ilmoittanut asianmukaisesti ja ajoissa Ahvenanmaan rahapeliyhtiö Pafilta saamiaan tekijänoikeustuloja.

– Näin merkittävien tulojen osalta on erityisen tärkeää, että raportointi on moitteetonta. Nyt näin ei ole ollut, Harjanne sanoi tiedotteessa.

Asia otetaan käsittelyyn heti ensimmäisessä ryhmäkokouksessa sen jälkeen kun Petelius on palannut sairauslomaltaan, Harjanne sanoi. Samalla päätetään mahdollisista jatkotoimista.

– Vihreille päätöksenteon läpinäkyvyys on erittäin tärkeä arvo. On demokratian kannalta tärkeää, että sidonnaisuudet ilmoitetaan avoimesti ja asianmukaisesti, Harjanne totesi.

Petelius on MTV:n mukaan saanut Pafilta yhteensä noin 120 000 euron tekijänoikeuspalkkiot kehittämiensä sketsihahmojen käytöstä. Petelius oli ensin merkinnyt ne sidonnaisuus- ja tuloilmoituksissaan luottamustoimipalkkioksi. Peteliuksella ei kuitenkaan ole Pafissa luottamustoimea.