Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korkea-arvoinen venäläisvirkamies: "Venäjä ei haaveile maailmanvalloituksesta" – vertaa Ukrainan sotaa Tsetsenian sotiin

Venäjän liittoneuvoston varapuhemies Konstantin Kosatsev puhui perjantaina Parlamenttienvälisen liiton kokouksessa Ruandassa.

Puheessaan Kosatsev viittasi Ukrainan sotaan ja väitti kokoukseen osallistuneiden delegaatioiden "näkevän Venäjän Neuvostoliiton ja tsaarinaikaisen Venäjän jatkeena, jonka ainoa tarkoitus on herättää imperiumi henkiin".

– Venäjä ei halua herättää henkiin imperiumeja, ei tavoittele yksinapaista maailmaa eikä haaveile maailmanvalloituksesta.

Kosatsev väitti, että hänen alkuperäinen tarkoituksensa oli puhua sukupuolten tasa-arvosta, mutta Venäjän delegaation saamat kyselyt sodasta pakottivat hänen puhumaan sodasta.

Toisaalla puheessaan Kosatsev vertasi Ukrainan sotaa Tsetsenian sotiin. Kosatsevin mielestä Ukrainan hallinto "toistaa Venäjän sodassa tekemiä virheitä nähdä Tsetsenian kansa terroristeina ja separatisteina".

– Vasta, kun aloimme käydä dialogia kansalaisten kanssa, konfliktiin syntyi poliittinen ratkaisu. Ukrainassa viranomaiset kieltäytyvät puhumasta ihmisille maan kaakkoisosissa. Siksi miljoonat ihmiset päättivät hakea itsenäisyyttä maasta, joka ei välitä heidän oikeuksistaan ja talloo heidän arvokkuutensa, uskontonsa, kielensä ja kulttuurinsa päälle.

Neljällä Venäjän miehittämällä Ukrainan alueella järjestettiin syyskuussa kansanäänestykset Venäjään liittymisestä. Tulokset on kansainvälisesti tuomittu valheellisiksi.

Tsetsenian sodissa menehtyi kymmeniä tuhansia tsetseenejä.

Liittoneuvosto on Venäjän kaksihuoneisen parlamentin ylähuone. Alahuone tunnetaan duumana.

Asiasta uutisoi venäläinen uutistoimisto Tass.