Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Mika Aaltola mahdollisesta presidenttiehdokkuudesta – "Näkisin, että on hyveellistä olla vastaamatta täysin ei"

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola ei kieltäytyisi täysin ehdokkuudesta vuoden 2024 presidentinvaaleissa, uutisoi muun muassa Iltalehti. Aaltola kommentoi asiaa kirjansa Mihin menet Suomi? – Pelon aika Euroopassa julkistustilaisuudessa maanantaina.

Aaltola totesi kuitenkin, ettei yksikään puolue ole kysynyt häntä ehdokkaakseen. Presidentiksi pääseminen on myös hyvin vaikeaa ilman suurta kampanjakoneistoa.

– Tasavaltalaisena on vaikea vastata ei, jos kysytään, voisiko missä tahansa skenaariossa ajatella, että jonain päivänä olisin presidentti. Näkisin, että on hyveellistä olla vastaamatta täysin ei. Mutta en kampanjaa käy, eikä ole mitään ehdokkuutta olemassa.

Aaltola kertoi säikähtäneensä nimensä noustessa esiin presidenttigallupeissa, mutta olleensa samalla otettu siitä, että hänen tulkintansa ja asiantuntijatyönsä olivat tuoneet rauhaa ja lohtua.

Aaltola on esiintynyt mediassa tiuhaan asiantuntijana Venäjän aloitettua täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainassa helmikuun lopulla.