Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiina on ryhtynyt taas evakuoimaan kansalaisiaan Ukrainasta

Kiinan Ukrainan suurlähetystö on ryhtynyt taas järjestämään kansalaisilleen evakuointeja Ukrainasta.

Kiina evakuoi kansalaisiaan Ukrainasta myös maaliskuussa, Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Evakuointeja järjestetään Kiovasta, Odessasta ja Lvivistä, kertoo kiinalaislehti Global Times. Kiina evakuoi kansalaisiaan busseilla ja siirtää heidät maahan, "josta päätetään kulloisenkin turvallisuustilanteen perusteella".

Evakuointimaista on mahdollista lentää Kiinaan tilaus- ja reittilennoilla. Evakuointimaita ovat nyt Moldova, Puola ja Unkari.

Kiina on kehottanut jälleen lokakuun 11. päivästä alkaen kansalaisiaan poistumaan Ukrainasta.

– Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti kärjistyi edelleen Krimin sillalle tehdyn hyökkäyksen jälkeen ja Venäjä reagoi ankarasti, Kiinan hallintoa myötäilevä Global Times –lehti kirjoittaa.

Maaliskuussa Kiina evakuoi noin 6 000 kiinalaista Ukrainasta. Sen jälkeen Ukrainaan on palannut kiinalaislehden mukaan opiskelijoita ja liike-elämän edustajia.

Torstaihin päivitettyihin Kiinan Ukrainan suurlähetystön organisoimiin evakuointeihin oli ilmoittautunut 219 kiinalaista. Sen lisäksi 62 kiinalaista oli ilmoittanut evakuoituvansa omatoimisesti.