Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brasiliassa Lula uskoo edelleen voittoonsa – presidentinvaalien toisesta kierroksesta tulossa tiukka

Brasiliassa presidenttiehdokas Luiz Inacio Lula da Silva uskoo edelleen voittoonsa vaalien toisen kierroksen alla, vaikka kyselyissä ero oikeistopopulistipresidentti Jair Bolsonaroon on kaventunut. Hän kertoi näkemyksistään lehdistötilaisuudessa torstaina.

Toinen kierros järjestetään lokakuun 30. päivänä eli reilun viikon päästä.

– Uskon, että Bolsonaron on mahdotonta kuroa eroa kiinni viikossa edes sekoilullaan ja valheillaan, Lula lausui.

Vuosina 2003–2010 Brasilian presidenttinä toiminut vasemmistolainen Lula voitti ensimmäisen kierroksen. Hän ei kuitenkaan onnistunut saamaan yli puolia äänistä siitä huolimatta, että kyselyiden perusteella näin ennustettiin käyvän.

Datafolha-insituutin tällä viikolla julkaistun kyselyn mukaan Lulaa kannattaa 52 prosenttia ja Bolsonaroa 48 prosenttia äänestäjistä. Edellisellä viikolla luvut olivat 53–47 Lulan hyväksi.

Luvuissa eivät ole mukana ne, jotka aikovat äänestää tyhjää tai antaa mitätöitävän äänen. Heitä on Datafolhan arvion mukaan viisi prosenttia.

Tilanne vaikuttaa erittäin tiukalta, sillä virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lulan mielestä kysely ainoastaan pitää hänet kannattajineen valveilla. Myös hän kutsui kisaa hyvin tiukaksi.

Ensimmäisellä kierroksella kuun alussa Lula vei voiton 48 prosentilla äänistä. Bolsonaron äänisaalis oli tuolloin 43 prosenttia.