Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tältä näyttää loppusyksyn sää – moni voi pettyä

Talvikelejä jo odottavat joutuvat pettymään, sillä Euroopan keskipitkien ennusteiden keskus ennustaa Suomeen lauhaa loppusyksyä. Tuorein kuukausiennuste alkaa maanantaista ja yltää 20. marraskuuta saakka.

Keskuksen mukaan ensimmäisellä viikolla on maan länsi- ja pohjoisosassa tavanomaista leudompaa. Itäosissa Suomea ei sen sijaan ole selvää poikkeamaa suuntaan tai toiseen.

Ennustusjakson toisella viikolla on koko maassa tavanomaista lauhempaa. Myös ennustusjakson kolmannella ja neljännellä viikolla on suurimmassa osassa maata havaittavissa lievä signaali tavanomaista leudompaan suuntaan.

Ennustusjakson toisella viikolla on maan eteläosassa tavanomaista sateisempaa. Muuten ennusteessa ei ole havaittavissa selvää poikkeamaa suuntaan tai toiseen.

Ilmatieteen laitos muistuttaa, että pitkän ajan tietokone-ennusteet vain antavat todennäköisyyden sille, kuinka paljon tietyn jakson keskilämpötila poikkeaa jakson pitkäaikaisesta keskiarvosta.

Poikkeama lämpimään suuntaan voi syntyä niin, että koko jakso on tasaisesti keskimääräistä lämpimämpi.

Toisessa vaihtoehdossa tarkasteltavaan jaksoon sisältyy lyhyt hyvin lämmin jakso ja muuten lämpötila pysyttelee lähellä tavanomaista.