Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Red Bull -miljonääri Dietrich Mateschitz on kuollut – kehitti juoman thaimaalaisen reseptin pohjalta

Suomalaisilla työpaikoilla on hyvin erilaisia suhtautumistapoja työntekijöiden välisiin romansseihin

Suomalaisilla työpaikoilla voi olla hyvinkin erilaisia suhtautumistapoja työntekijöiden välisiin romansseihin tai parisuhteisiin, Työterveyslaitokselta kerrotaan.

Esimerkiksi esihenkilön ja alaisen välisistä suhteista on joillakin työpaikoilla tehty linjauksia. Tällaisten suhteiden osalta voi olla tarpeen pohtia, voiko esihenkilö jatkaa enää roolissaan tai onko toisen osapuolen hyvä siirtyä esimerkiksi toiseen yksikköön.

Lähtökohtaisesti työpaikoilla ei olla tilintekovelvollisia työntekijöiden välisistä suhteista. Jos suhde vaikuttaa työn tekemiseen tai laatuun tai työtehtävien jakaantumiseen, asiasta on tärkeää puhua avoimesti.

Väestöliitosta arvioidaan, että työpaikkaromanssit ovat kahden viime vuoden aikana hieman vähentyneet etätöiden vuoksi.

Mediatiedot: Sunak ja Johnson ovat tavanneet – virallista tietoa ehdokkuuksista ei edelleenkään ole

Britanniassa konservatiivipoliitikot Rishi Sunak ja Boris Johnson tapasivat myöhään lauantaina, kertovat brittimediat. BBC:n mukaan tapaamisen lopputuloksesta ei ole tietoa.

Kummankin on arvioitu haikailevan tällä viikolla eronneen Liz Trussin seuraajaksi eli puolueen johtoon ja pääministeriksi.

Sunday Times kertoo Johnsonin tukijoiden neuvoneen tätä tarjoamaan Sunakille jotakin pestiä sopimuksen toivossa. Jotkut puolestaan toivoivat Sunakin pahoittelevan lähtöään Johnsonin hallituksesta viime kesänä, jotta Johnson asettuisi Sunakin tueksi.

Kumpikaan ei ole vielä virallisesti ilmoittanut ehdokkuudestaan. Ehdokkuus edellyttää sadan konservatiivikansanedustajan tukea. (Lähde. AFP)

Kiina julkistaa tänään henkilövalinnat maan johtoon

Kiina julkistaa tänään maata hallitsevan kommunistisen puolueen johtoryhmän jäsenet.

Sunnuntaina julkistettavan kommunistisen puolueen politbyroon pysyvä komitea on käytännössä Kiinan politiikasta ja tärkeimmistä päätöksistä vastaava johtava elin.

Komitean nykyinen seitsenhenkinen kokoonpano vaihtuu merkittävästi, sillä ainakin neljä komitean jäsentä jättää tehtävänsä.

Puolueen pääsihteeriksi ollaan jälleen nimittämässä maan presidentti Xi Jinping, jonka asema maan vallan ytimessä vahvistettiin eilen päättyneessä puoluekokouksessa.

Xin uskotaan täyttävän politbyroon pysyvän komitean paikat luottohenkilöillään. (Lähde: AFP)

Pohjoisessa tarvetta talvirenkaille – sunnuntaina säässä ei tapahdu suuria muutoksia

Autoilijoiden kannattaa käyttää talvirenkaita maan pohjoisosissa, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jani Parviainen.

Tienpinnat tulevat todennäköisesti jäätymään yöllä Etelä-Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Ainakin Lapissa on luvassa huonoa ajokeliä sunnuntaina aamulla.

Sunnuntain lämpötilat ovat Parviaisen mukaan melko samanlaiset kuin lauantaina. Lappiin ennustetaan sunnuntaina kovia tuulia.

Bottas kaasutti aika-ajojen kymmenenneksi, Ferrarin Sainz paalupaikalle

Alfa Romeon Valtteri Bottas ajoi 10:nneksi formula ykkösten Yhdysvaltain gp:n aika-ajoissa Austinissa. Hän hävisi nopeimman kierrosajan ajaneelle ja paalupaikalle nousseelle Ferrarin Carlos Sainzille hieman alle kaksi sekuntia.

Toiseksi nopeimman ajan ajoi Sainzin tallikaveri Charles Leclerc, joka myöhästyi Sainzin ajasta 0,065 sekuntia.

Kolmannella sijalla on tuore maailmanmestari, Red Bullin kuski Max Verstappen. Hän jäi nopeimmasta ajasta jälkeen vajaan sekunnin.

Ottawa ja Arizona viihtyivät jäähyaitioissa – hävinneen Arizonan Välimäelle ja Maccellille syöttöpisteet

Ottawan ja Arizonan tapahtumarikas kohtaaminen jääkiekon NHL:ssä päättyi 6–2 Ottawan voittoon. Arizonan Juuso Välimäelle ja Matias Maccellille kirjattiin kummallekin syöttöpiste Dylan Guentherin ylivoimamaalista.

Ottelussa jaettiin yhteensä peräti 15 jäähyä, joista kaksi oli viisiminuuttiset Ottawan Mark Kastelicille ja Arizonan Liam O'Brienille tappelemisesta.

St. Louis päihitti Edmontonin luvuin 0–2. St. Louisin suomalaispuolustaja Niko Mikkola jäi vaille pisteitä.

Edmontonin Jesse Puljujärvi vietti jäällä noin 14 ja Markus Niemeläinen vajaat 10 minuuttia.

Red Bullin omistaja Dietrich Mateschitz on kuollut 78-vuotiaana

Energiajuomayhtiö Red Bullin omistaja Dietrich Mateschitz on kuollut lauantaina 78-vuotiaana, yhtiö kertoo. Mateschitz lanseerasi 80-luvulla Red Bull -energiajuoman thaimaalaisen reseptin pohjalta.

Itävaltalainen miljardööri perusti myös Red Bullin formula 1-tallin, joka voitti neljä peräkkäistä maailmanmestaruutta 2010-luvulla. Kuolemasta kerrottiin vain hetkeä ennen Yhdysvaltain gp:n aika-ajoja.

Sky Newsin mukaan Mateschitz kuoli taisteltuaan pitkäaikaisen sairauden kanssa.