Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Logar ja Pirc Musar etenemässä toiselle kierrokselle Slovenian presidentinvaaleissa

Slovenian sunnuntaisissa presidentinvaaleissa eniten ääniä sai vaalien ennakkosuosikki, entisen konservatiivihallituksen ulkoministeri Anze Logar. Slovenialaisen uutistoimiston STA:n mukaan Logaria kannatti noin 34 prosenttia äänestäjistä, kun lähes kaikki äänistä oli laskettu.

Vaaleissa kilpaili seitsemän ehdokasta. Koska yksikään ehdokkaista ei saanut yli puolta kaikista äänistä, edessä on toinen äänestyskierros. Se järjestetään marraskuussa.

Keskustavasemmiston ehdokas Natasa Pirc Musar on myös etenemässä toiselle kierrokselle noin 27 prosentilla äänistä. Jos Pirc Musar voittaisi toisella kierroksella Logarin, tulisi hänestä Slovenian ensimmäinen naispresidentti.

Äänestyspaikat suljettiin iltaseitsemältä paikallista aikaa. Kun 90 prosenttia äänistä oli laskettu, äänestysaktiivisuus oli noin 49 prosenttia.

Presidentinvaaleja on pidetty konservatiivien mahdollisuutena korottaa kannatustaan. Huhtikuun parlamenttivaaleissa puolue jäi tappiolle.