Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Koreassa kritiikki viranomaisia kohtaan kasvaa halloweenjuhlien traagisten tapahtumien takia – väentungoksessa kuolleiden hautajaiset alkoivat

Etelä-Koreassa kritiikki viranomaisia kohtaan kasvaa mediassa ja netissä Soulin lauantain halloweenjuhlien traagisten tapahtumien takia.

Hallitus on puolustellut poliisien määrää juhlien aikana, mutta muistoalttarin luona monet surijat syyttivät suoraan viranomaisia sekä puutteita väkijoukon valvonnassa.

– Jos siellä olisi ollut enemmän poliiseja pitämässä yllä järjestystä, tätä ei olisi tapahtunut, sanoi 69-vuotias Song Jung-hee uutistoimisto AFP:lle.

– Toivon, että olisimme voineet suojella heitä, Song sanoi pyyhkien kyyneleitä nenäliinaan.

– Tunnen syyllisyyttä --- olemme pettäneet nuoret, hän sanoi.

Väentungoksessa kuoli 154 ihmistä. Uhrit olivat enimmäkseen teini-ikäisiä ja nuoria aikuisia. CNN:n mukaan uhrien joukossa oli ainakin 26 ulkomaalaista, muun muassa Yhdysvalloista Kiinasta, Iranista, Australiasta, Norjasta, Ranskasta, Venäjältä ja Itävallasta.

Ulkoministeriöstä kerrottiin STT:lle maanantaina puolenpäivän aikaan, että ministeriön tietoon ei ole tullut, että uhrien joukossa olisi suomalaisia.

Pääministeri lupaa perusteellista tutkimusta

Etelä-Korean pääministeri Han Duck-soo on sanonut, että tragedian syystä tehdään perusteellinen tutkimus, jotta vastaavaa ei koskaan enää tapahtuisi, kertoi BBC. Pääministeri myös vieraili tragedian tapahtumapaikalla.

Etelä-Korean presidentti Yoon Suk-yeol puolisoineen vieraili uhrien muistoksi Soulin kaupungintalon edustalle pystytetyllä muistopaikalla.

Eteläkorealaisen uutistoimisto Yonhapin mukaan poliisin edustaja on myöntänyt, että paikalla olleet poliisit eivät havainneet väkimäärän yhtäkkistä kasvua kapealla kujalla Soulissa, BBC kertoi.

Toinen virallinen muistopaikka on lähellä uusia hallituksen virastoja. Kun ryhmä poliiseja tuli osoittamaan kunnioitusta uhreille, monet heistä näyttivät liikuttuneilta.

Muistopaikan alttarille tuli laskemaan kukkia myös keltaisiin takkeihin pukeutuneita perheitä, jotka kytkeytyvät vuoden 2014 Sewol-matkustajalautan onnettomuuteen. Lautan upotessa kuoli 304 ihmistä, joista suurin osa oli lukioikäisiä nuoria.