Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Italia sallii siirtolaisia kuljettavan aluksen pääsyn satamaan terveystarkastuksia varten – yli tuhat odottaa aluksilla Välimerellä

Italia sallii vajaata 200:aa siirtolaista kuljettavan aluksen saapumisen satamaan terveystarkastuksia varten, kertoo maan ulkoministeri Antonio Tajani. Humanity 1 -alus kuuluu saksalaiselle SOS Humanity -kansalaisjärjestölle, ja kyydissä olevat ihmiset on pelastettu Välimereltä.

Tajani ilmoitti lehdistötilaisuudessa perjantaina, että alus matkaa Sisiliaan ja saa olla Italian aluevesillä niin kauan, että aluksella olevat hätätilanteet saadaan selvitettyä.

Ministeri sanoi, että mediatietojen perusteella matkustajien joukossa on raskaana olevia tai pienten lasten kanssa matkustavia sekä sairastuneita ihmisiä. Hän kuitenkin varoitti, että ne, jotka eivät täytä kriteereitä, siirretään aluksella pois Italian aluevesiltä.

Yli tuhat ihmistä on parhaillaan pelastusaluksissa yrittämässä päästä Eurooppaan. Italiaan on kohdistunut kasvavaa painetta päästää alukset satamiin.

Saksa lähetti tällä viikolla Italialle nootin, jossa se pyysi maan hallintoa tarjoamaan pikaisesti apua.

SOS Mediterranee -ryhmä puolestaan kertoi torstaina yrittäneensä vedota Ranskaan, Kreikkaan ja Espanjaan löytääkseen sataman Ocean Viking -aluksella oleville noin 230 ihmiselle. Italia ja Malta eivät ole vastanneet ryhmän pyyntöihin.

Ranska kertoi perjantaina olevansa valmis ottamaan vastaan joitakin naisia ja lapsia.