Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ryanair palasi voitolliseksi koronarajoitusten hellitettyä

Halpalentoyhtiö Ryanair onnistui punnertamaan tuloksensa voitolliseksi, kun koronapandemiasta johtuneet matkustusrajoitukset helpottivat.

Syyskuun lopussa päättyneellä puolivuotiskaudella Ryanairin tulos verojen jälkeen oli 1,37 miljardia euroa plussalla. Vuotta aiemmin vastaava tulos oli 48 miljoonaa euroa tappiollinen.

Toimitusjohtaja Michael O'Learyn mukaan liiketoiminnan toipumiseen voivat vielä vaikuttaa uudet koronavirusmuunnokset tai epäsuotuisat geopoliittiset tapahtumat.

O'Leary sanoi tulostiedotteessa, että huolia taantuman ja kuluttajahintojen nousun vaikutuksista yhtiön liiketoimintamallille on suuresti liioiteltu.

– Odotamme kasvavamme vahvasti taantumassa, kun kuluttajat eivät lopeta lentämistä mutta tulevat aiempaa hintatietoisemmiksi, O'Leary sanoi.

Irlantilaisyhtiö kuljetti kuuden kuukauden aikana 95 miljoonaa matkustajaa. Määrä oli yli kaksinkertainen vuoden takaiseen verrattuna.

Liikevaihto yli kolminkertaistui vertailukaudesta ja oli 6,62 miljardia euroa.

---

Lähteenä myös AFP.