Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköyhtiö Lumo Energia jätti konkurssihakemuksen – neuvottelut asiakkaiden korvauksista kariutuivat aiemmin syksyllä

Toimintansa lopettanut sähköyhtiö Lumo Energia on hakeutunut konkurssiin. Yhtiön jättämä konkurssihakemus tuli vireille Helsingin käräjäoikeudessa maanantaina.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) kertoi muutama viikko sitten, että kuluttaja-asiamiehen ja Lumo Energian välisissä neuvotteluissa ei syntynyt sopua yhtiön asiakkaiden korvauksista.

Lumo Energia lopetti toimintansa syyskuun alussa. Noin 8 000 asiakasta, joilla on ollut Lumo Energian määräaikainen sähkösopimus, ovat joutuneet etsimään uuden sähkönmyyjän.

KKV:n mukaan määräaikaisten sopimusten purkamista voidaan pitää sopimusrikkomuksena. Kuluttaja-asiamies on ohjeistanut asiakkaita hakemaan Lumolta korvauksia aiheutuneista menetyksistä.

Korvauksista ei saatu sopua

KKV:n mukaan Lumo Energia katkaisi neuvottelut korvauksista sen jälkeen, kun kuluttaja-asiamies oli pyytänyt yhtiöltä lisätietoja sen taloudellisesta tilanteesta.

Lumo Energia oli ehdottanut 3,7 miljoonan euron korvauspakettia. Sillä olisi korvattu menetyksiä, joita asiakkaille syntyi heidän määräaikaisten sopimustensa ennenaikaisesta päättymisestä. Ehtona oli, että kuluttajat luopuisivat kaikista muista korvausvaatimuksistaan. Kuluttaja-asiamies ei pitänyt tätä vaatimusta kohtuullisena kuluttajien kannalta.

Päätös konkurssista luvassa pian

Lumo Energia oli jo aiemmin ilmoittanut, että se aikoo hakeutua selvitystilaan. Siinä tapauksessa on KKV:n mukaan todennäköistä, etteivät kuluttajat saa yhtiöltä täysimääräisiä korvauksia vahingoistaan.

Konkurssihakemuksen mukaan Lumo Energian suurin velkoja on Genie Nordic, jonka saatavat ovat lähes viisi miljoonaa euroa. Genie Nordic on Lumon pääomistajan, yhdysvaltalaisen Genie Energyn tytäryhtiö.

Suurimpiin velkojiin kuuluvat myös Lumo Energi AB, Verohallinto sekä Lumo Energian henkilöstö.

Näillä näkymin Lumo Energia asetetaan konkurssiin keskiviikkona, käräjäoikeudesta kerrotaan STT:lle.

Konkurssihakemuksesta kertoi aiemmin Hämeen Sanomat.