Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koko Suomen kärkeen nousi yllättävä nimi yli 133 miljoonan euron tuloilla – HS: Kyseessä näppäilyvirhe: "Olen tekemässä oikaisua verottajalle"

Verottajan luovuttamien tietojen mukaan Suomen suurituloisin oli viime vuonna Juhapekka Piiroinen. Hän sai verottajan mukaan ansio- ja pääomatuloa yhteensä 133,7 miljoonaa euroa.

Peliohjelmoija Juhapekka Piiroinen kertoo leikkineensä numeroilla ja ilmoittaneensa 133,7 miljoonan tulot vahingossa: "Vähän poskia punottaa"

Yllättäjä kohosi Suomen tulokärkeen perinteisten pelirikkaiden rinnalle – ja putosi pian joukosta

Helsingin Sanomat kertoo, että kyseessä on vuonna 1983 syntynyt ohjelmoija, joka työskentelee kajaanilaisessa peliyhtiö Critical Forcessa. HS on varmistanut, että kyseessä on sama henkilö.

Piiroinen kertoo HS:lle, että kyseessä on virhe.

– Tässä on käynyt näppäilyvirhe. Olen tekemässä oikaisua verottajan suuntaan, Piiroinen kommentoi.

Piiroisen mukaan virhe on tapahtunut, kun hän on ilmoittanut virtuaalivaluuttojen kaupasta saatuja tuloja verottajan lomakkeella verkossa.

Hän ei ole omien sanojensa mukaan tienannut verottajan ilmoittamaa summaa ja yllätys oli tänä aamuna suuri, kun työkaverit ottivat tienestit puheeksi.

Verohallinnosta on kerrottu HS:lle, että julkistetut verotiedot on tarkistettu kolmeen kertaan eikä kyse ole näppäilyvirheestä ainakaan verottajan puolelta.

– Mun virhe tämä on. Mutta tässä on suuri mahdollisuus inhimilliselle erehdykselle. Ei siinä ole kuin webbilomake, ei mitään varmistuksia, Piiroinen kommentoi.