Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarokotusten tehosteannosten tarjoamista laajennetaan Suomessa – suora lähetys on päättynyt

Koronarokotusten tehosteannosten tarjoamista laajennetaan, kertoo perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) tiedotustilaisuudessa. Kunnat ja hyvinvointialueet voivat tarjota rokotteita ihmisille, joiden rokottamisen lääkäri arvioi perustelluksi.

Ministerityöryhmä kokoontui jo aamupäivällä pohtimaan linjausta siitä, laajennetaanko neljänsiä koronarokotuksia tai tehosterokotuksia koskemaan uusia ihmisryhmiä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedotti lokakuun lopussa, ettei se ole toistaiseksi muuttamassa nykyisiä rokotussuosituksiaan.

Koronarokotteen tehosterokote voidaan antaa riippumatta siitä, montako koronarokotetta henkilö on tätä ennen saanut. Kunnat ja myöhemmin hyvinvointialueet voivat itse päättää, mitä henkilöryhmiä ne tehosteannoksilla rokottavat.

Koronaministerityöryhmän tiedotustilaisuudessa paikalla olivat perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) ja osastopäällikkö Taneli Puumalainen sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Tiedotustilaisuutta oli mahdollista seurata tästä jutusta.