Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pörsseissä tasaliitoa, kun markkinoilla jännitettiin Yhdysvaltojen inflaatiolukuja

Euroopan pörssit heilahtelivat nollan molemmin puolin torstaina, kun markkinoilla odotettiin tietoa Yhdysvaltojen lokakuun inflaatioluvuista. Iltapäivällä Suomen aikaa julkaistava luku antaa ohjenuoraa sille, kuinka kauan keskuspankki Fed jatkaa ohjauskoron nostamista. Analyytikot arvioivat, että kuluttajahinnat ovat nousseet 7,9 prosentin tahtia.

Helsingin suunta oli alaspäin ja yleisindeksi oli alkuiltapäivällä puolen prosentin verran pakkasella. Tulosjulkistaja Fortum oli iltapäivällä noin neljän prosentin laskussa.

New Yorkin pörssit sulkeutuivat keskiviikkona miinuksella, mutta torstain futuurit ennakoivat, että kurssit saattaisivat kääntyä pieneen nousuun, kun kaupankäynti alkaa.

Tunnelmia Wall Streetillä on heilutellut välivaalien tulosten sulattelu. Pörssit ovat olleet tällä viikolla nousussa, mutta demokraattien odotettua parempi menestys Yhdysvaltain välivaaleissa on lisännyt paineita arvopaperimarkkinoilla.

Republikaanit hivuttautuvat kuitenkin kohti hienoista enemmistöä edustajainhuoneessa, ja demokraateilla on vielä mahdollisuus pitää senaatti hallussaan. Tällainen jakautunut kongressi koetaan markkinoiden kannalta suopeaksi.