Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Julkisen sanan neuvosto julkisti päätöksensä Marinin juhlimisuutisoinnista: Ei yhtään langettavaa

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on ratkaissut suurimman osan pääministeri Sanna Marinin (sd.) bilevideoiden uutisointia koskeneista kanteluista, ja kaikista tähän mennessä ratkaistuista kanteluista on annettu vapauttava päätös.

Neuvosto otti käsittelyyn 16 kantelua, ja niistä 15:ssä on päädytty vapauttavaan ratkaisuun. Kolmessa tapauksessa ratkaisu syntyi äänin 10–2.

Yhdestä käsittelyyn otetusta kantelusta päätös julkaistaan todennäköisesti ensi kuussa pidettävän kokouksen jälkeen, JSN kertoo.

Useat tiedotusvälineet julkaisivat kesällä uutisia ja sosiaalisessa mediassa liikkuneita videoita juhlista, joihin pääministeri Marin osallistui elokuussa. Yksityisasunnossa kuvatuilla bilevideoilla Marin tanssii, ja videoilla näkyy myös muita juhliin osallistuneita.

Uutissuomalainen kysyi elokuussa tuoreeltaan JSN:n puheenjohtajalta Eero Hyvöseltä, missä tällaisessa tapauksessa menee Marinin yksityisyydensuojan raja. Hyvönen kommentoi tuolloin, että pääministerin asema on sellainen, että monia yksityisyydensuojan piiriin tavallisesti kuuluvia asioita pitää voida arvioida myös julkisesti.