Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainan sodan päättäminen olisi parasta, mitä maailmantaloudelle voidaan tehdä, sanoo Yhdysvaltojen Yellen

Ukrainan sodan päättäminen olisi paras asia, joka maailmantaloudelle voidaan tehdä, sanoo Yhdysvaltojen valtiovarainministeri Janet Yellen. Yellenin mukaan Venäjän aloittaman sodan lopettaminen on myös moraalisesta näkökulmasta välttämätöntä.

Yellen kertoi näkemyksensä lehdistötilaisuudessa Indonesian Balilla tavattuaan Ranskan valtiovarainministerin Bruno Le Mairen G20-kokouksen alla. Tavoitteena on kasata Venäjään kohdistuvaa painetta ennen kuin kaksipäiväinen kokous tiistaina alkaa.

Korkeat polttoaineen ja ruoan hinnat ovat yksi tärkeimmistä aiheista huippukokouksessa. Järjestäjämaa Indonesia on toivonut neuvotteluja ja rauhanomaista päätöstä sodalle, mutta myös G20-maihin kuuluvien Kiinan, Etelä-Afrikan ja Intian tavoin se ei ole arvostellut Venäjää suoraan.

Myös Le Maire painotti, että sodan seurauksena nousseita energian hintoja ja kiihtynyttä inflaatiota on pyrittävä hillitsemään.

Lisäksi huippukokouksessa on tarkoitus keskustella viljan ja lannoitteiden Mustanmeren vientisopimuksista. Nykyinen sopimus päättyy lauantaina, eikä jatkosta ole sovittu.