Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alaikäisten ja ensikertalaisten huumerikokset ovat lisääntyneet, kertoo poliisi – tehostetussa valvonnassa takavarikoitiin rahaa, aseita ja huumeita

Alaikäisten ja ensikertalaisten huumausainerikosten määrä on noussut edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, kertoo poliisi.

Kasvu havaittiin poliisin valtakunnallisessa tehostetussa huumerikosten valvonnassa. Valvontaa tehtiin kaikkien poliisilaitosten alueilla marraskuun ensimmäisellä viikolla.

Tehostettu huumausainevalvonta kohdistettiin kaduilla ja asunnoissa tapahtuvaan huumeiden myyntiin ja välittämiseen.

– Poliisilaitoksilta on vuoden aikana tullut tietoja siitä, että nuorten huumausaineiden käyttö olisi lisääntynyt. Valvonnan tulokset tukevat tätä ilmiötä valtakunnallisestikin. Vaikka valvonnan kohdentaminen ja käytettävissä olevat resurssit olennaisesti vaikuttavat ilmi tulleiden tapausten määrään, on suunta huolestuttava, sanoo Poliisihallituksen poliisitarkastaja Kari Siivo tiedotteessa.

Valvonnassa tavoitettiin yli 160 etsintäkuulutettua

Poliisilaitosten raportoimien tulosten mukaan huumausainerikoksia kirjattiin tämän vuoden valvonnassa 158, kun viime vuonna niitä kirjattiin 140. Törkeitä huumausainerikoksia kirjattiin 18, kun viime vuonna luku oli 13.

Poliisin toimenpiteiden kohteena oli yhteensä 362 rikoksesta epäiltyä, joista alaikäisiä oli 25 ja ensikertalaisia 34. Viime vuonna alaikäisiä oli seitsemän ja ensikertalaisia 18.

Rikosepäilyihin liittyen poliisi otti kiinni 151 rikoksesta epäiltyä. Valvonnan yhteydessä tavoitettiin myös 163 etsintäkuulutettua.

Valvonnan tuloksena takavarikoitiin muun muassa viisi kiloa marihuanaa, 3,8 kiloa amfetamiinia sekä yli 800 Subutex- ja noin 200 ekstaasitablettia.

Rikoshyötynä takavarikoitiin vajaat 59 000 euroa käteistä rahaa. Ampuma-aseita takavarikoitiin 21 kappaletta.