Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Hypo: Asuntojen hintojen alamäki jatkuu ensi vuonna, HS: Yksikään hyvinvointialue ei ole jäämässä plussalle, Pohjois-Korea laukaisi ohjuksen, jonka Japani uskoo pudonneen talousvyöhykkeelleen

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Hypo ennakoi: Asuntojen hintojen alamäki jatkuu ensi vuonna - lasku suurinta sitten vuoden 1995

Asuntojen hinnat laskevat ensi vuonna sekä pääkaupunkiseudulla että muualla Suomessa, arvioi asuntokauppaan erikoistunut Hypo tuoreessa asuntomarkkinakatsauksessaan.

Hypo ennakoi, että ensi vuonna asuntojen hinnan lasku on kovin sitten vuoden 1995. Pääkaupunkiseudulla hinnat putoavat katsauksen mukaan noin kolme prosenttia vuonna 2023. Koko maassa asuntojen arvot laskevat kaksi prosenttia.

Hintojen laskua varsinkin pääkaupunkiseudulla selittää Hypon arvion mukaan aiempaa korkeammat korot ja kulut sekä uudet asunnot, jotka parantavat asuntotarjontaa.

HS: Yksikään hyvinvointialue ei ole jäämässä plussalle ensi vuonna

Yhdenkään hyvinvointialueen tulos ei ole jäämässä ensi vuonna plussan puolelle, kertoo Helsingin Sanomat. Lehti on käynyt läpi hyvinvointialueiden talousarviot ja talousarvioiden kehykset sekä haastatellut alueiden talousjohtajia.

HS:n mukaan yhtä lukuun ottamatta kaikki hyvinvointialueet arvioivat tekevänsä tappiota. Pohjois-Savossa pyritään ensi vuonna nollatulokseen. Euromääräisesti suurinta alijäämää tekee ensi vuonna Etelä-Savo.

Yhteensä kaikki hyvinvointialueet tekevät tappiota useita satoja miljoonia euroja.

Hyvinvointialueet aloittavat toimintansa vuodenvaihteessa.

Yksi ihminen on kuollut Jyväskylässä Nelostiellä sattuneessa onnettomuudessa

Keski-Suomessa Jyväskylässä Nelostiellä eilen illalla sattuneessa liikenneonnettomuudessa on kuollut yksi ihminen, kertoo Sisä-Suomen poliisi STT:lle.

Poliisin tilannekeskuksesta ei kerrottu alkuyöstä Nelostien tapahtumista enempää. Lisää tietoa on luvassa aikaisintaan aamulla.

Liikenne oli onnettomuuspaikalla etelän suuntaan poikki useita tunteja tapahtuneen vuoksi. Alkuyöstä Fintrafficin tieliikennekeskus kertoi liikenteen kulkevan jälleen normaalisti.

Pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta iltayhdeksän jälkeen. Onnettomuuspaikka sijaitsee Palokan rampista etelään.

YK:n ilmastokokouksen määrä loppua, päätösasiakirjaa tuskin saadaan ajoissa valmiiksi

YK:n ilmastokokouksen on määrä päättyä tänään Sharm el-Sheikhissä Egyptissä. Totuttuun tapaan järjestäjät varoittivat kuitenkin jo ennakolta, että loppuasiakirjaa tuskin saadaan valmiiksi ennen kuin aikaisintaan lauantain vastaisena yönä.

YK:n mukaan nykyiset keinot pitää ilmaston lämpeneminen korkeintaan 1,5 asteessa eivät riitä alkuunkaan. Maailmanjärjestön mukaan lämpötila nousee vuosisadan loppuun mennessä näillä toimilla 2,8 astetta.

Pohjois-Korea laukaisi ohjuksen, jonka Japani uskoo pudonneen talousvyöhykkeelleen

Pohjois-Korea on laukaissut ohjuksen, joka on todennäköisesti mannertenvälinen ballistinen ohjus, sanovat Japanin puolustusministeriö ja Etelä-Korean asevoimat. Japani uskoo ohjuksen pudonneen omalle talousvyöhykkeelleen.

Japanin puolustusministeriön tiedotteen mukaan ohjus oli yhä ilmassa tunti laukaisun jälkeen. Hetkeä myöhemmin Japanin pääministeri kertoi, että ohjuksen uskotaan pudonneen mereen Japanin talousvyöhykkeelle Hokkaidon prefektuurin länsipuolelle.

Pohjois-Korea on tehnyt viime aikoina lukuisia ohjuskokeita. Marraskuun alussa se ampui lyhyen ajan sisällä peräti 23 ohjusta, ja eilen maa puolestaan laukaisi lyhyen kantaman ballistisen ohjuksen. (Lähde: AFP)

Haineväkeitolle evänsä menettävien hailajien suojelu kiristyy

Kansainvälisessä Cites-kokouksessa on päätetty lisätä tiikeri- ja vasarahait lajilistalle liitteeseen II, jolla olevien eläinten kansainvälistä kauppaa kontrolloidaan. Cites on uhanalaisten lajien, niiden osien ja niistä valmistettujen tuotteiden kansainvälistä kauppaa säätelevä sopimus.

Liitteeseen II kuuluu lajeja, jotka eivät ole vielä uhanalaisia mutta jotka voivat sellaisiksi päätyä, jos niillä käytävää kauppaa ei säännellä. Niiden vienti vaatii luvan vientimaasta.

Haineväkeiton syöminen on Itä-Aasiassa statussymboli. Wildlife Conservation Society -järjestö (WCS) kertoo, että ainakin 70 prosenttia kaupattaviksi päätyvistä hainevistä on peräisin tiikerihaiden heimoon kuuluvilta lajeilta. (Lähde: AFP)

Ticketmaster perui perjantaille suunnitellun Taylor Swift -lipunmyynnin

Lipunmyyntiyhtiö Ticketmaster on ilmoittanut peruvansa supertähti Taylor Swiftin kiertueen konserttilippujen myynnin perjantailta. Lippujen oli tarkoitus tulla yleiseen myyntiin, mutta yhtiön tviitin mukaan kysyntä on ollut poikkeuksellisen kovaa eikä jäljellä olevien lippujen myynti riitä vastaamaan siihen.

Lippuja Swiftin maaliskuussa alkavalle kiertueelle on ollut ennakkomyynnissä etukäteen rekisteröityneille. Yhtiön blogipäivityksen mukaan lippuja myytiin tiistaina yli kaksi miljoonaa, mikä on enemmän kuin yhden artistin lippuja on yhden päivän aikana koskaan myyty.

Ticketmaster ei vielä kertonut, tulevatko liput lopulta myyntiin ja kuinka paljon niitä on kiertueelle vielä jäljellä. (Lähde: AFP)

Tänään vietetään Lapset mukaan töihin -päivää

Suomessa vietetään tänään Lapset mukaa töihin -päivää. Päivä on osa Lapsen oikeuksien viikkoa ja sen toteuttaa Lastensuojelun Keskusliitto.

Lapset mukaan töihin -päivässä on mukana yli 700 yritystä tai organisaatiota.

Lapsen oikeuksien viikon tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettavuutta varsinkin lasten ja nuorten parissa.

Dallas kaatoi isäntinä hääränneen Floridan - Hintz teki kaksi maalia ja Luostarinen yhden

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthers isännöi Dallas Starsia, joka vei voiton 6–4.

Vieraat karkasivat jo avauserässä neljän maalin johtoon. Ottelun maalitilin avasi Dallasin Roope Hintz, kun peliä oli takana vasta viitisen minuuttia. Esa Lindell nappasi osumasta syöttöpisteen.

Kotijoukot tekivät ensimmäisen maalinsa vasta, kun toista erää oli pelattu reilut seitsemän minuuttia. Hintzin illan toinen osuma nähtiin reilut kolme minuuttia isäntien avausmaalin jälkeen. Vain reilu minuutti Hintzin maalista Eetu Luostarinen teki Floridan toisen maalin.

Toinen erä jätettiin lopulta Dallasin johtaessa 5–3. Päätöserässä kummankin joukkueen saalis kasvoi vielä maalilla.