Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Ulosottolaitos takavarikoi kolme venäläisomistuksessa olevaa lentokonetta

Ulosottolaitos on takavarikoinut kolme venäläisomistuksessa olevaa lentokonetta Suomessa, kertoo Yle. Takavarikoinnin syynä on Ulosottolaitoksen epäily, että koneet ovat Venäjän-pakotelistalla olevien tahojen omistuksessa tai käytössä.

Ulosottolaitos ei kerro tarkemmin, miksi se epäilee lentokoneiden olevan käytössä tahoilla, jotka ovat pakotelistalla.

Ylen mukaan takavarikoitujen lentokoneiden käyttäjäksi on merkitty suomalainen yhtiö Polar Aviation. Koneiden omistaja puolestaan on Ylen tietojen mukaan venäläinen liikemies Sergei Grishtshenko. Hän ei kuitenkaan ole Venäjän-pakotelistalla, Ylen jutussa todetaan.

Johtava kihlakunnanvouti Aki Virtanen Ulosottolaitokselta sanoo Ylelle, ettei hän voi kommentoida asiaa tarkemmin salassapitovelvollisuuden ja asian keskeneräisyyden takia.

Ylen mukaan Polar Aviation ei ole toimittanut viranomaiselle Ulosottolaitoksen pyynnöistä huolimatta kaikkia matkustajatietoja, jotka koskevat takavarikoituja koneita.

Polar Aviation puolestaan väittää Ylelle, että yhtiö olisi toimittanut kaikki viranomaisten pyytämät tiedot.

Ylen mukaan kolme takavarikoitua lentokonetta on ilmoitettu Suomen ilma-alusrekisteriin viime vuoden elokuussa. Koneilla on tämän jälkeen tehty satoja lentoja muun muassa Wieniin, Hampuriin, Marokkoon, Italiaan ja Dubaihin.