Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lunta satoi etelässä ennustettua vähemmän, huomenna lumen tulo jatkuu

Lumisadekertymä jäi tänään eteläisessä Suomessa ennustettua pienemmäksi, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.

– Pahin lumisadetilanne jäi tältä päivältä pois. Huomiselle on ennustettu vähän voimakkaampaa lumisadetta, päivystävä meteorologi Pinja Rauhamäki kertoo STT:lle.

Lunta satoi etelässä pääasiassa Uudenmaan alueella. Eniten lunta satoi Ilmatieteen laitoksen mittausasemista Hangossa, jossa lumen syvyydeksi mitattiin kolme senttimetriä.

Aiemmin ennustus oli, että eteläiseen Suomeen voisi lauantain aikana kertyä jopa viisi senttimetriä lunta.

Sunnuntaina lisää lunta etelään

Lumisateet jatkuvat etelässä sunnuntaina. Ne saattavat myös levittäytyä etelärannikolta Tampereen korkeudelle saakka.

Seuraava lumisadealue saapuu maahan jo aamulla.

– Kovimmat lumisateet nähdään huomenna etelässä iltapäivällä. Luvassa on noin 1–2 senttiä lunta, Rauhamäki sanoo.

Lämpötilat ovat sunnuntaina etelässä noin parissa pakkasasteessa. Keski-Suomessa liikutaan viiden pakkasasteen molemmin puolin ja Lapissa lämpötila on kylmimmillään 15 pakkasasteen paikkeilla.

Etelärannikolle on annettu sekä lauantaiksi että sunnuntaiksi varoitus huonosta ajokelistä lumisateiden takia. Varoitus on sunnuntaina voimassa myös Varsinais-Suomessa, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa sekä Etelä-Karjalassa.

Lisäksi Uudellemaalle on sunnuntaiksi annettu jalankulkuvaroitus lumen tulon vuoksi, sillä lumi saattaa jalkakäytävillä tamppautua liukkaaksi.

Pitkään pakkasista ei eteläisessä ja keskisessä Suomessa päästä nauttimaan, Rauhamäki kertoo.

– Ensi keskiviikkoon asti on oikein miellyttävää pikkupakkasta, mutta torstaina etelärannikolla näkyy jo nollaa astetta tai paria lämpöastetta. Perjantaina nollan rajan siirtyy vähän pohjoisemmaksi ja vasta Jyväskylän korkeudella on pakkaslukemia.