Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukraina kiistää sotilaidensa teloittaneen venäläisiä sotavankeja

Ukrainan parlamentin oikeusasiamies Dmytro Lubinets kiisti sunnuntaina, että ukrainalaissotilaat olisivat teloittaneet venäläisiä sotavankeja. Hänen mukaansa ukrainalaissotilaat puolustivat itseään venäläissotilaita vastaan, jotka teeskentelivät antautuvansa.

Venäjällä sosiaalisessa mediassa on levinnyt videoita, jotka Venäjän puolustusministeriön mukaan osoittavat "yli kymmenen venäläisen sotavangin harkitun ja suunnitelmallisen murhan".

Yhdessä videoista näkyy sotilaita, jotka vaikuttavat antautuvan toisille, keltaista käsivarsinauhaa kantaville sotilaille. Tämän jälkeen antautuvat sotilaat nähdään makaamassa maassa asuintalon roskaisella takapihalla. Video katkeaa laukausten ääniin. Toisessa, ylhäältä kuvatussa videossa näkyy kymmenkunta ruumista, joiden ympärillä on veritahroja.

AFP ei ole pystynyt riippumattomasti varmistamaan videoiden aitoutta. Venäjän puolustusministeriö ei ole kertonut, milloin videot on kuvattu.

YK:n tiedottaja sanoi AFP:lle perjantaina, että järjestössä tiedetään videoista ja niitä tutkitaan.