Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turkki teki ilmaiskuja al-Holin leiriä valvovia kurdijoukkoja vastaan, kahdeksan kuoli

Syyrian kurdijoukot kertoivat torstaina kahdeksan taistelijansa kuolleen Turkin tekemissä ilmaiskuissa al-Holin pakolaisleirillä.

Turkki on sunnuntaista lähtien tehnyt Syyriaan ilmaiskuja, joissa on Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan kuollut ainakin 58 ihmistä. Iskujen taustalla on aiemmin tässä kuussa kuusi ihmistä Istanbulissa surmannut pommi-isku, josta Turkki syyttää kurdien PKK-järjestöä.

Al-Holin leiriä valvovat Yhdysvaltain tukemat kurdien SDF-joukot, joita Turkki pitää PKK:n jatkeena. Al-Holin leirille on sijoitettu äärijärjestö Isisin taistelijoiden perheenjäseniä. Leirillä on yli 50 000 pakolaista, joista yli 10 000 ulkomaiden eli muiden kuin Syyrian tai Irakin kansalaisia.

Turkki on kertonut saattavansa pian aloittaa maahyökkäyksen Pohjois-Syyriassa. Sekä Yhdysvallat että Syyrian hallinnon liittolainen Venäjä ovat kehottaneet sitä pidättäytymään liiallisesta voimankäytöstä.