Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Venäläisen Wagner-palkkasotilasryhmän johtaja väittää, että Wagnerin riveissä on noin 20 suomalaista

Venäläisen Wagner-palkkasotilasryhmän johtajan Jevgeni Prigozhinin mukaan ryhmän riveissä on noin 20 suomalaista, kertoo Helsingin Sanomat.

Prigozhin ei kertonut tarkemmin ryhmän riveissä taistelevista suomalaisista, mutta kehui suomalaissotilaita kentällä ja sanoi heidän olevan osa "brittiläistä pataljoonaa", jonka komentajana toimi yhdysvaltalainen entinen "merijalkaväen kenraali".

HS lähetti kysymyksen suomalaisista Prigozhinin lehdistöpalveluun perjantaina. Prigozhinin nimiin kirjattu vastaus julkaistiin myös hänen yhtiönsä Concordin Telegram-tilillä.

HS:n mukaan väite suomalaisista palkkasotilaista Wagnerin riveissä on uusi ja Prigozhinin väitteisiin on syytä suhtautua varauksella.

Prigozhin myönsi aiemmin tässä kuussa sekaantuneensa Yhdysvaltain vaaleihin. Hän on länsimaiden pakotteiden kohteena, ja häntä on syytetty monissa länsimaissa vaaleihin vaikuttamisesta.

HS kysyi Prigozhinilta myös, aikooko hän puuttua esimerkiksi Suomen vaaleihin.

– Emme aio sekaantua Suomen vaaleihin. Mielestäni Suomi toteuttaa ulkopolitiikkaansa Venäjää kohtaan hyvin varovaisesti. Siitä erityinen kiitos teille, kuului vastaus.

"Putinin kokiksi" kutsuttu Prigozhin vahvisti ensimmäistä kertaa syyskuun lopulla perustaneensa salamyhkäisen Wagner-ryhmän. Wagner avasi ensimmäisen virallisen päämajansa Pietariin marraskuun alussa.

Concordin Telegram-tilillä julkaistuista vastauksista HS:n kysymyksiin kertoi perjantaina myös esimerkiksi uutistoimisto AFP.