Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi venäläiskonetta ammuttu alas – näin Ukraina kertoo taisteluiden edenneen eilen

Ukrainan asevoimien yleisesikunta kertoo Ukrainan asevoimien pudottaneen kaksi Venäjän sotilaskonetta maanantaina.

Yleisesikunnan raportin mukaan taivaalta ammuttiin alas Su-25-maataistelukone ja Su-24-rynnäkkökone.

Venäjän arvioidaan keskittävän voimiaan Ukrainan joukkojen pitelemiseen.

– Vihollinen jatkaa henkilöstön ja sotilaskaluston uudelleensijoittamista tappioita kärsineiden yksiköiden täydentämiseksi. On odotettavissa, että jotkin vihollisen yksiköt lähetetään rintamalle Valko-Venäjän alueelta jälleen, kun ne ovat saaneet taistelukelpoisuuden, raportissa lukee.

Ukrainan joukkojen kerrotaan torjuneen maanantain aikana Venäjän hyökkäykset Novoselivsken ja Bilohorivkan alueilla Luhanskissa sekä eri puolilla Donetskia. Venäjän kerrotaan vuorostaan suorittaneen yhdeksän ohjusiskua, 12 ilmaistua ja yli 50 raketti-iskua Ukrainan joukkojen asemiin ja asutuskohteisiin.

Venäjän tykistö on raportin mukaan suorittanut lukuisia iskuja myös Tshernihivin ja Harkovan alueilla sekä Lymanissa Donetskin alueella.

Venäjä keskittyy nyt hyökkäämään Donetskissa Bah'mutin ja Avdiivkan suunnissa. Puolustukseen sen joukot keskittyvät Zaporizhzhian ja Hersonin alueilla. Raportin mukaan Venäjä toteuttaa jatkuvasti tykistöiskuja mainituilla alueilla. Pommituksen kohteeksi on joutunut myös Ukrainan takaisin valtaama Hersonin kaupunki.

Ukrainan asevoimien yleisesikunta ilmoittaa myös ilmavoimiensa iskeneen maanantaina kolmesti venäläisten kimppuun alueilla, joihin oli kerääntynyt joko sotilaita tai kerätty ase- ja sotatarvikkeita.

Yleisesikunnan raportista uutisoi ukrainalainen uutistoimisto Ukrinform.