Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Puotilan henkirikokseen epäillään liittyvän kiristystä – ampujan epäillään joutuneen kiristyksen uhriksi

Poliisi kertoo, että Helsingin Puotilan henkirikoksen tutkinnassa on tullut ilmi kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja epäiltyyn kiristämiseen. Henkirikosta tutkii Itä-Uudenmaan poliisi ja epäiltyä törkeää kiristystä keskusrikospoliisi (KRP).

– Tässä vaiheessa tutkintaa näyttää siltä, että henkirikoksesta epäiltyä on kiristetty. Epäiltyjen tai asianosaisten määrää tässä tutkintakokonaisuudessa emme vielä voi kommentoida, sanoo KRP:n tutkinnanjohtaja Jussi Luoto tiedotteessa.

54-vuotiaan miehen epäillään ampuneen vuonna 1988 syntyneen miehen Puotilan kaupunginosassa viime viikon keskiviikkona. Poliisin mukaan uhri kuoli tapahtumapaikalle, ja myös epäilty otettiin paikalta kiinni.

Luodon mukaan ammuttu vuonna 1988 syntynyt mies on yksi epäillyistä kiristäjistä. Tutkinnassa selvitetään, onko siihen osallistunut muitakin.

Kyse on ollut huomattavasta rahasummasta ja sitä on kiristetty väkivallan uhalla. Tarkkaa summaa ei tässä vaiheessa kerrota. Luoto sanoo STT:lle, että tutkinnassa selvitetään, onko kiristys ja uhkailu kohdistunut myös 54-vuotiaan miehen läheisiin.

Luoto ei kommentoi, onko tapahtuneilla kytkös perinteisiin liivijengeihin vai puhutaanko toisenlaisesta järjestäytyneestä rikollisuudesta.

Henkirikoksesta epäilty 54-vuotias mies on tunnustanut poliisille ampumisen tapahtumien kulun. Hänet on vangittu epäiltynä murhasta. Poliisin mukaan teossa on viitteitä suunnitelmallisuudesta.