Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veteraanit ja lotat tänään presidentin vieraina

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio isännöivät tänään iltapäivällä veteraanien ja lottien itsenäisyyspäivän juhlatilaisuutta Presidentinlinnassa.

Tilaisuuden ohjelmaan kuuluu muun muassa presidentin tervetulosanat sekä Jääkärimarssi Kaartin soittokunnan esittämänä. Musiikkia esittää myös Total Cello Ensemble.

Lotat ja veteraanit ovat perinteisesti kunniavieraita itsenäisyyspäivän juhlassa Presidentinlinnassa. Tänä vuonna heitä ei kuitenkaan ole kutsuttu itsenäisyyspäivänä Linnan juhliin, jotta heidän terveysturvallisuutensa pystytään varmistamaan. Erikseen järjestettävän tilaisuuden yhteydessä presidenttiparilla on myös enemmän aikaa seurustella keskittyneesti heidän kanssaan.

Viime vuonna itsenäisyyspäivän vastaanotto Presidentinlinnassa pidettiin ilman vieraita koronapandemian takia. Linnan juhlien sijaan televisiossa näytetyssä lähetyksessä kuultiin presidenttiparin haastattelu ja veteraanien, lottien sekä koronaviruspandemian aikana ansioituneiden henkilöiden ajatuksia. Myös vuonna 2020 perinteinen Linnan vastaanotto jäi viettämättä koronaepidemian vuoksi.

Tänä vuonna vieraita on tavallista vähemmän, noin 1 300 henkeä. Jotta tilaa varsinkin ensikertalaisille olisi riittävästi supistetullakin vieraslistalla, monia virkansa tai asemansa puolesta perinteisesti kutsuttuja henkilöitä on nyt jätetty kutsumatta.

Itsenäisyyspäivän juhlan teemana on tänä vuonna itseensä luottava Suomi. Kutsuttujen joukossa on muun muassa kokonaisturvallisuudesta vastaavia ja terveysalan ihmisiä.

Linnaan on hankittu ilmanpuhdistajia, ja vieraiden toivotaan tekevän koronatestit ennen saapumista. Myös maskeja on hankittu niitä haluaville.