Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iran on teloittanut neljä ihmistä syytettynä yhteyksistä Israelin tiedustelupalveluun – maassa tehdään teloituksia vuosittain liki eniten maailmassa

Iran on teloittanut neljä ihmistä, jotka tuomittiin kuolemaan kidnappauksista ja yhteyksistä Israelin tiedustelupalvelu Mossadiin, kertoo Iranin valtiollinen tietotoimisto IRNA.

Tietotoimiston mukaan varhain sunnuntaina teloitetut pidätettiin jo kesäkuussa. Heidän valituksensa maan korkeimpaan oikeuteen hylättiin keskiviikkona.

Iranissa teloitetaan tällä hetkellä vuosittain enemmän ihmisiä kuin missään muussa maassa Kiinaa lukuun ottamatta, kertovat ihmisoikeusjärjestöt. Amnesty Internationalin mukaan ainakin 21 ihmistä on tällä hetkellä iranilaisoikeudessa syytettynä rikoksista, joista voidaan mahdollisesti tuomita kuolemaan.

Syyskuussa Iranissa alkaneisiin laajoihin mielenosoituksiin osallistuneita on tuomittu kuolemaan jo kuusi.

Mielenosoitukset alkoivat sen jälkeen, kun 22-vuotias Iranin kurdinainen Mahsa Amini kuoli siveyspoliisin käsissä. Amini oli pidätetty "väärin puetun" hijabin vuoksi.

Alkuviikosta Iranin vallankumouskaartin kenraali sanoi yli 300 ihmisen kuolleen mielenosoituksissa.

Iran ja Israel ovat käytännössä olleet arkkivihollisia jo vuosikymmeniä. Iran on syyttänyt Israelia muun muassa käynnissä olevien mielenosoitusten lietsomisesta sekä maan ydinlaitosten sabotoinnista.