Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ranskassa sairaala perunut toimenpiteitä kyberhyökkäyksen vuoksi

Ranskan Versaillesissa sairaala on joutunut perumaan toimenpiteitä ja siirtämään potilaita jouduttuaan kyberhyökkäyksen kohteeksi viikonloppuna, maan terveysministeriö kertoi sunnuntaina.

Yhteensä kuusi potilasta sekä teho- että vastasyntyneiden osastolta siirrettiin lauantai-iltaan mennessä, ja lisää siirtoja voi olla tulossa, sanoi Ranskan sosiaali- ja terveysministeri Francois Braun vieraillessaan sairaalassa.

Alueen terveysviraston mukaan sairaala tekee kaikkensa pitääkseen päivystyksen ja vastaanotot toiminnassa. Ministeri Braun kertoi, että teho-osastolle on kutsuttu töihin ylimääräistä henkilökuntaa. Osastolla käytettävät koneet toimivat edelleen, mutta niiden monitorien tarkkailuun tarvitaan lisää ihmisiä, koska ne eivät ole enää verkossa. Ministeri lisäsi, että kyberhyökkäys on johtanut sairaalan täydelliseen uudelleenorganisointiin.

Syyttäjä tutkii aiottua kiristysyritystä

Pariisin syyttäjänvirasto on aloittanut alustavan tutkinnan valtion tietojen hakkeroinnista ja aiotusta kiristysyrityksestä. Hakkerit ovat tehneet kyberhyökkäyksiä Ranskan sairaaloihin ja terveydenhuoltoverkostoon useiden kuukausien ajan.

Braunin mukaan myös kyseiseen sairaalaan on kohdistunut iskuja edeltävinä kuukausina.

Elokuussa Pariisin laitamilla sijaitsevaan Corbeil-Essonnes-sairaalaan iskettiin, ja sairaalalla meni useita viikkoja saada toiminta tavallisiin uomiinsa. Hyökkääjät yrittivät tuolloin vaatia sairaalalta 10:tä miljoonaa dollaria eli noin 9,5:tä miljoonaa euroa. He laskivat lunnasvaatimusta lopulta yhteen tai kahteen miljoonaan dollariin.

Kun lunnaita ei maksettu hakkereiden asettamaan päivämäärään mennessä, he julkistivat pimeässä verkossa luottamuksellisia tietoja sairaalan potilaista ja henkilökunnasta.