Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Useita ilmahälytyksiä Ukrainassa – kaksi kuollut Zaporizhzian alueella, Venäjän arvioidaan laukaisseen yli 100 ohjusta

Venäjän maanantaina laukaisemia ohjuksia on osunut rakennuksiin Ukrainan Zaporizhzhian alueelle. Iskuissa on uutistoimisto Reutersin mukaan kuollut kaksi ihmistä ja tuhoutunut useita asuinrakennuksia. Ukrainan ilmatorjunnan kerrotaan onnistuneen ampumaan alas joitakin ohjuksia.

Kiovan alueen kuvernöörin Oleksii Kuleban mukaan ilmapuolustus toimii alueella. Hän kehotti alueen asukkaita suojautumaan.

Sumyn alueen pohjoisosassa ohjusiskut ovat aiheuttaneet sähkökatkon. Brittimedia Sky Newsin mukaan myös Mykolajivin alueella sähköt on katkaistu iskujen vuoksi.

Venäjä on laukaissut raketteja kohti Ukrainan satamakaupunkia Odessaa. Alueen kuvernööri Maksym Marchenko varoittaa kansalaisia suojautumaan välittömästi viestipalvelu Telegramissa.

Brittilehti The Guardianin tietojen mukaan Venäjä on laukaissut yli 100 ohjusta. Ohjuksia on laukaistu sotilaskoneista ja Mustanmeren laivaston aluksista. Venäjä saattaa laukaista myöhemmin tänään toisen ohjusaallon kohti Kiovaa.

Venäjä on toteuttanut viime aikoina useita ohjusiskuja Ukrainan energiainfrastruktuuriin ja aiheuttanut sähkökatkoja ja vesipulaa kaikkialla maassa.