Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Ulosottolaitos peruu Polar Aviationin lentokoneiden takavarikoinnin

Ulosottolaitos perui marraskuun lopulla suomalaisen Polar Aviationin kolmen yksityislentokoneen takavarikoinnin, kertoi Yle viime perjantaina. Ylen mukaan Ulosottolaitos teki uuden päätöksen, jossa takavarikko raukesi.

Syytä takavarikoinnin kumoamiseen ei Ylen mukaan julkisessa päätöksessä avata. Ulosottolaitos ei kommentoi yksittäistä ulosottoasiaa Ylen MOT-toimitukselle salassapitovelvollisuuden takia.

Yle kertoi aikaisemmin marraskuussa, että Ulosottolaitos olisi takavarikoinut kolme yksityislentokonetta lentoyhtiöltä.

Alkuperäisen takavarikoinnin syynä oli Ulosottolaitoksen epäily, että koneet olisivat Venäjän-pakotelistalla olevien tahojen omistuksessa tai käytössä. Ylen tietojen mukaan koneet omistaa venäläinen liikemies Sergei Grishtshenko. Hän ei kuitenkaan ole Venäjän-pakotelistalla, Ylen jutussa todetaan.

Ylen mukaan Polar Aviation kiistää koneiden olevan venäläisomistuksessa, mutta ei kerro, kuka koneet omistaa. Lentoyhtiö kiistää myös, että lentokoneet liittyisivät pakotteiden kohteena oleviin henkilöihin.