Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linnan juhlia vietetään jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen perinteisin menoin

Linnan juhlia vietetään tauon jälkeen jälleen tänään Presidentinlinnassa perinteisin menoin.

Edellisen kerran Linnan juhlat on juhlittu perinteisellä kaavalla vuonna 2019. Viime ja toissa vuonna juhlavastaanotto peruttiin koronarajoituksien vuoksi.

Nyt vieraiden määrä on normaalia pienempi, ja terveysturvallisuus otetaan huomioon myös muissa järjestelyissä. Presidentinlinnan tiloihin on muun muassa sijoitettu runsaasti ilmanpuhdistimia ja käsien desinfiointipisteitä.

Kättelyn sijaan vieraat voivat tänä vuonna myös nyökätä tervehtiessään presidentti Sauli Niinistöä ja puoliso Jenni Haukiota.

"Voi tuntua, että juhlan aihetta on kovinkin vähän"

Presidentti Niinistö muistutti itsenäisyyspäivän vastaanottoa koskevassa tiedotustilaisuudessa, että Suomen itsenäisyyspäivää vietetään tänä vuonna hyvin erilaisissa olosuhteissa kuin vuonna 2019.

Pandemia on haastanut monin tavoin, eikä se ole vieläkään hellittänyt. Samalla Venäjän käymä hyökkäyssota on järkyttänyt koko läntistä maailmaa.

– Voi tuntua, että juhlan aihetta on kovinkin vähän, mutta itsenäisyyspäivä on kuitenkin hyvä hetki, ja sitä myötä myöskin vastaanotto, osoittaa kiitollisuutta ja kunnioitusta. Kun ajat ovat vaikeita, niin kiitosta ja kunnioitusta on sitä suurempi syy osoittaa, hän totesi.

Tänä vuonna vastaanotolle on kutsuttu henkilöitä, jotka ovat tehneet työtä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi vaikeina aikoina ja toiminnallaan edistäneet Suomen vahvuuksia.

Linnan juhliin on kutsuttu noin 1 300 henkilöä eri puolilta Suomea.