Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän televisiossa käytävä keskustelu on muuttunut merkittävästi, Ukrainan tiedustelupäällikkö arvioi – "Tappio on itsestäänselvyys ja he tietävät sen hyvin"

Ukrainan puolustusministeriön tiedusteluosaston päällikkö, kenraalimajuri Kyrylo Budanov arvioi Venäjän propagandistien muuttaneen puheitansa huomattavasti viimeisen kolmen kuukauden aikana.

Ukrainan valtiolliselle televisiokanavalle puhunut Budanov sanoi Venäjän televisiokanavien puhujien kritisoivan nyt Venäjän asevoimien ylintä johtoa ja heidän haluttomuuttaan hävitä Ukrainassa käytävää hyökkäyssotaa. Budanovin mukaan Venäjän tappio on itsestäänselvyys.

– Ukraina on jo voittanut. Kaikki maailmassa tuntevat sen jo ja me ymmärrämme sen. Kyllä, se tulee olemaan vaikeaa tietyn ajan, mutta maailmanlaajuisesti se ei muuta mitään, Budanov sanoi.

Hänen mukaansa venäläiskanavilla keskustelu on siinä pisteessä, jossa puhe ei ole enää sodan voittamisesta, vaan keinoista olla häviämättä sitä.

– Venäjän tappio on itsestäänselvyys ja he tietävät sen itse hyvin, Budanov jatkoi.

Venäjällä on aina ollut kaksi keskenään kamppailevaa leiriä, liberaalimman näkemyksen omaavat ja ne, jotka kannattavat Venäjä-mielistä diktatuuria, Budanov kuvailee. Hänen mukaansa Venäjä on tällä hetkellä jakautunut kuitenkin sen mukaan, "mikä ryhmä nousee valtaan seuraavaksi".

Budanov kehotti olemaan toivomatta Venäjälle sisäistä, maan suurimmissa kaupungeissa tapahtuvina mielenosoituksina näkyvää konfliktia, koska sellaiset eivät ole Venäjällä mahdollisia. Budanovin kommenteista uutisoi muun muassa Ukrainskaja Pravda.