Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sampo harkitsee Mandatumin listaamista pörssiin

Vakuutuskonserni Sampo on päättänyt aloittaa varainhoito- ja henkivakuutusyhtiö Mandatumia koskevan strategisen arvioinnin.

Sampo kertoo pörssitiedotteessa, että se tarkastelee muun muassa Mandatumin mahdollista eriyttämistä konsernista esimerkiksi osittaisjakautumisen ja pörssilistautumisen myötä.

Lisätietoja strategisesta arvioinnista kerrotaan helmikuussa, kun Sampo julkistaa vuoden 2022 tuloksensa.

Mandatum on Sammon kokonaan omistama tytäryhtiö.

Sammon hallituksen puheenjohtajan Björn Wahlroosin mukaan strateginen arviointi koskee mahdollisia hyötyjä konsernin keskittyessä entistä vahvemmin vahinkovakuutustoimintoihinsa.

– Sijoittajat voisivat siten omistaa suoraan vahinkovakuutustoimintaa, ja samalla Mandatumin strateginen liikkumavara kasvaisi. Hallitus suosittaa muutoksia konsernirakenteeseen tehtäväksi vain, jos saadaan selkeä näyttö siitä, että niillä luodaan arvoa osakkeenomistajille, Wahlroos sanoo tiedotteessa.

Jos Sammon hallitus päättää ehdottaa osittaisjakautumista Mandatumin eriyttämiseksi konsernista, tulee tätä koskeva ehdotus Sammon yhtiökokouksen päätettäväksi.